Seurantalo


Saveron nuorisoseurantalo on alunperin Kanneljärven vanha pappila, jonka hirsikehikko on koottu Saverolle vuonna 1925. Taloa on sittemmin laajennettu ja remontoitu useaan otteeseen: 1928 sitä jatkettiin näyttämöllä, 1933 rakennettiin nimismiehen vaatimat putka ja lämmin naulakkotila sekä 1935 keittiön, puffettitilan ja takahuoneen käsittämä pihan puoleinen laajennus. Samana vuonna rakennettiin vuonna 2014 purettu piharakennus.

1970-luvulla talo pääsi varsin huonoon kuntoon. 1980-luvun alkupuoliskolla se saatiin mittavien korjaustoimien myötä jälleen käyttökuntoiseksi.

Nykyisin taloa käytetään kylän seurojen kokoontumisiin ja tapahtumiin. Juhannusjuhlat ja Saveropäivä kokoavat kesäisin väkeä seurantalolle. Syksyisin järjestetään jo perinteiseksi muodostuneita rosvopaisti-iltoja. Viime vuosina on uusittu talon käymälätilat, kunnostettu piha ruohokentäksi sekä rakennettu pihalle leikkipaikka ja varastotilat. Näihin toimenpiteisiin on saatu rahallista tukea Kouvolan kaupungilta sekä LC Kaipiaisilta sekä materiaalista, konetyö yms. apua paikallisilta yrittäjiltä.

null

Seurantaloa on mahdollista vuokrata perhejuhliin tai tapahtumiin; varuksista vastaa Sami Porkka, sami.porkka(a)pp1.inet.fi. Lisäkuvia talosta löytyy galleriasivuilta kohdasta Seuratalo