Aihearkisto: Martat

Vuoden 2017 Marttatoimintaa

2.5. klo 18 Kotailta Mirja-Liisa Vesalalla, ohjelmassa myös perennanvaihtoa

28.5. klo 18 Viihteellä-konsertti Kuusankoskitalossa: KuusankoskenNaislaulajat & Aikamiehet. Ilmoittautumiset Teija Niemelälle p. 0451340085 10.5. mennessä (kimppakyydeillä)

15.7. 2017 Kesäretki Asikkalaan: Urajärven kartano, Asikkalan kirkko ym. Retken hinta vielä avoin, tarkempaa tiedotetta myöhemmin Ilmoittautumiset Teija Vanhalalle p. 0400841847

5.9. klo 18 Marttailta Hannele Laurinantilla

3.10. klo 18 Marttailta Merja Niemelällä

7.11. klo 18 Marttailta Eija Longalla

Joulukuussa pikkujoulu, josta tiedotetaan myöhemmin.

TERVETULOA mukaan toimintaan!

 

Marttojen syksy

Kesä alkaa olla lopuillaan ja Marttojen syyskauden toiminta käynnistyy. Saveron martat kokoontuvat joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo 18:30.

7.9. Sinikka Ripattilalla

WP_20140824_005

5.10. Merja Niemelällä

2.11. Eija Longalla

12.12. Martat mukana kylän pikkujouluissa seuratalolla

Tervetuloa mukaan!

Marttakuulumisia

Saveron Martat ovat aloittaneet uuden toimintavuoden. Valtakunnallisena Marttaliiton teemana on “Martoissa on arjen mahdollisuus”. Tätä teemaa toteutamme myös omassa yhdistyksessämme. Yhdistys elää ja toimii arjessa ja jäsentensä elämänpiirissä.  Hyvä arki on tärkeä voimavara jaksamisen ja henkisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

Tänä vuonna opimme uutta pukeutumisesta, vaatteiden eettisyydestä ja kestävästä kuluttamisesta. Tapaamme seuratalolla keväistä marttailtaa viettäen ja kesällä virkistäydymme retkellä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan – uusi tai entinen jäsen! Tuo itsesi ja toiveesi marttailtaan, puhalletaan yhdessä tuulta purjeisiin.

Marttojen joulukortti-ilta

IMAG0416

Kun hirvipeijaiset saatiin pidettyä, suuntasivat Martat katseensa jo lähestyvään jouluun. Pimeänä ja sateisena marraskuun iltana kokoonnuttiin vaihtamaan ajatuksia ja askartelemaan joulukortteja. Kuviopapereista, tarroista, leimoista, joululauluvärssyistä ja mielikuvituksesta syntyi mitä kauniimpia kortteja. Kruusattuja, pelkistettyjä, maahläheisiä ja kimmeltäviä – monenlaisia. Välissä kahviteltiin ja vaihdettiin kuulumiset, jotta jaksettiin taas askarrella, kortteja syntyikin vino pino. Ehkä jokin näistä tupsahtaa tänä vuonna sinun postilaatikkoosi.

Syyskauden ensimmäinen marttailta

Saveron Martat aloittivat syyskauden viettämällä keskeneräisten käsitöiden iltaa. Varmasti lähes kaikki käsitöitä harrastavat tietävät, että aina ei työtä tule tehtyä loppuun asti. Villasukkien päättely, nappien kiinnittäminen tai muuten vain työ, joka ei enää innosta saattaa jäädä roikkumaan pidemmäksikin aikaa. Kesän jälkeen oli oivallinen aika kaivella käsityökorista unohtuneet työt ja tehdä pientä inventaariota ennen kuin aloitamme taas uudet sukat ja lapaset. Ilta kului mukavasti rupatellen, syksyn toimintaa suunnitellen ja samalla tuli päätökseen useita keskeneräisiä käsitöitä.

WP_20140908_001[1]